Hoppa till sidans innehåll

Helgkurs: Smooth Fox med Tobias Wallin

16 AUG 2021 20:00
Den 9 Oktober kommer Tobias till Karlskrona igen för att lära ut dansen Smooth Fox.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2021 18:13

Stilen är skapad av Tobias Wallin.

8-faldig Svensk mästare, tillhört världseliten inom Ballroom, innehar både nationellt samt internationell utbildning inom Ballroom & Latin men är mest känd för den breda publiken som proffsdansare i Let’s Dance. Totalt 11 säsonger med bland annat två finalplatser.

Smooth Fox är ett begrepp för en dans som påminner starkt om den klassiska socialdansen Foxtrott och mycket riktigt använder sig av dess grund. Däremot så handlar denna dans främst om att kunna föra vår partner på ett tydligt sätt och även att kunna bli förd. Men även utveckla förmågan att förflytta sig tillsammans i paret så dansen blir mjukare och mer flytande.

Vi har steg och figurer som vi utgår från men det är inte vad dansen handlar utan vi jobbar mer med musiken, känslan, rytmer och lead and follow. Dansen blir på så sätt innovativ och personlig då vi kan – med rätt förning – skapa helt egna steg utifrån de tekniker vi kommer att jobba med.

Denna dans kommer att lära er pardans ”punkt”. All teknik vi lär oss går lätt att applicera i alla pardanser med kroppskontakt.

Anmälan görs under Kurser och anmälningar

Skribent: Rasmus Lilja
E-post: Adressen Gömd

Crazy Stepz är medlemmar i:
 
Totalt antal besökare:
Totalt antal besökare denna månad:

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkanSwish_300x300_budskap1

Postadress:
Föreningen Crazy Stepz - Danssport
Box 2007
37102 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info